Din korg Stäng
Henter din inköpskorg...
Total 0,00 SEK
Köpevillkor

Innan du beställer varor hos os ber vi dig att du läser våra köpevillkor. Läs ochså vår personuppgiftspolicy och cookiespolicy.

- Vi förbehåller oss rätten att göra ändringar i sortiment och priser.
- Vi reserverar oss för utsålda och ej inkomna varor samt tryckfel.
- Du måste vara 18 år för att handla hos oss.

Företagsuppgifter
Slöjdfokus / Linå AB
Tel.: 08-12 144 144
Mail: info@slojdfokus.se
SE 5569 5367 5701

Slöjdfokus ägs och drivs av det danska företaget Linå A/S:

Linå A/S
Bergsoesvej 11
8600 Silkeborg
Danmark
Tlf.: +45 8680 2666
Mail: firma@linaa.dk
CVR-nr.: DK25790294

Beställning och betalning
Välj de produkter du vill köpa och lägg dem i varukorgen genom att klicka på "Lägg i varukorgen". Klicka på kundvagn i det övre högra hörnet för att se en sammanfattning av din varukorg - här kan du kontrollera innehållet i korgen och priset på varorna. Här har du också möjlighet att redigera din kundvagn eller gå tillbaka och fortsätta din shopping.
 
Observera att priserna i vår webbshop som standard är exklusive moms. Vill du se priser inklusive moms, klicka sedan på "Visa inkl. moms" längst upp på sidan.
 
Är du en privat kund kan du välja att betala med Visa eller Klarna. Skolor, institutioner och andra företag kan dessutom också betala mot faktura. Vid betalning mot faktura för skolor, offentligförvaltning, daghem och liknande verksamheter har vi 30 dagars betalningsvillkor. Företag behöver uppge organisationsnummer för köp.
 
När du har angett all nödvändig information på sidan, checka ut och accepterat våra villkor, klicka på "Slutför beställning" för att göra en beställning av dina varor.

Ditt köp ska vara på minst 250 kr inkl. moms innan vi behandlar din order.

Beställning via telefon eller mail
Beställningar på telefon 08-12144144, levereras måndag till fredag mellan kl 8:00 till kl 16:00. Du kan också beställa via e-post genom att skicka ett mail till info@slojdfokus.se. Beställningar via telefon eller e-post kommer att behandlas så snart som möjligt.
 
Vid telefon- och mailorders, behöver du kunna uppge artikelnummer på din önskade vara. 

Ditt köp ska vara på minst 250 kr inkl. moms innan vi behandlar din order.

Betalningsvillkor
Skolor, institutioner och företag har 30 dagar betalningsvillkor.
Konsument betalar direkt vid beställning via Klarna eller kontokort.
 
Leveranskostnader
Privata order skickas med PostNord och det kan väljas med eller utan hemleverans.

De aktuella leveranskostnad - inkl. hantering, förpackning och transport - till Sverige är:

Utan hemleverans (leverans till serviceställe):
Vikt Pris exkl. moms Pris inkl. moms
0-10 kg 33,45 kr 50,00 kr
10-20 kg 101,52 kr 150,00 kr

Med hemleverans:
Vikt Pris exkl. moms Pris inkl. moms
0-10 kg 33,45 kr 50,00 kr
10-20 kg 101,52 kr 150,00 kr
20-50 kg 169,20 kr  250,00 kr
över 50 kg 338,40 kr  500,00 kr

Varor som skickas på lastpall, debiteras med längsta möjliga fraktpris. 
 
Din beställning skickas från vårt lager i Danmark. Vi skickar normalt din beställning inom 1-4 arbetsdagar från orderdatum. Träpaket kan ta 3-5 arbetsdagar innan leverans. Om din beställda vara inte finns i vårt lager, kontaktar vi dig omgående med ett nytt leveransdatum.

Priser
Som standard visas alla priser i webbutiken i Svenska kronor (SEK) och exklusive. 25% moms. Klicka på "Visa inkl. moms" för att se alla priser inklusive moms.

30 dagars ånger- och returrätt
När du handlar hos oss erbjuder vi dig 30 dagar att ångra och returnera, om du inte är nöjd med ditt köp. Din ångerfrist börjar löpa från den dag du tar mot din leverans. När flera varor beställts i en och samma order, men levereras individuellt, gäller ångerfrist från mottagandet av den sist levererade varan. Om du vill använda dig av 30 dagars ånger- och returrätt, måste du meddela oss senast 14 dagar efter att du mottagit leveransen. Vänligen ta kontakt med oss via mail, info@slojdfokus.se eller via telefon 08-12 144 144.
 
Om du ångrar ditt köp, och efter överenskommelse med oss på Slöjdfokus, returnerar du varorna till följande adress:
 
Slöjdfokus / Linå
Bergsoesvej 11
8600 Silkeborg
Danmark
 
Bifoga returformuläret, där du även skriver ditt ordernummer och ditt ärende (t.ex. annan produkt, pengar tillbaka). Du kan ladda ner en retursedeln här.
 
När du returnerar varorna bör du se till att de är bra förpackade. Du är ansvarig för paketet tills vi mottagit leveransen till ovanstående adress. Spara därför postkvitto och de spårningsnummer du får av transportföretaget. Kostnader som uppstår i samband med att du returnerar, åligger dig som kund. 
 
OBS: Vi ser att du skickar varan så snart som möjligt efter att du meddelat oss och du skall returnera varan inom 14 dagar efter att du har ångrat dig. Vi tar inte emot paket som skickas via efterkrav. 

Återbetalning
När vi har tagit emot varan, kontrollerar vi den och återbetalar beloppet till samma konto som du använde när du betalade ditt köp. Om du till exempel betalade via Klarna, omvänds köpesumman på ditt Klarna-konto. 

nligen notera:
Du kan helt eller delvis förlora din köpesumma om produkten använts eller testats utöver vad som är möjligt i en fysisk butik.  
 
Värdet på produkten kan ha gått förlorade på grund av: 
  • Du har använt varan. 
  • Varan har blivit skadad, när du har haft ansvar för den. 
  • Du har hanterat varan på ett annat sätt än vad det var nödvändigt för kunna  avgöra vilken typ, kapacitet och funktion. 
  • Du har brutit varans plombering, original emballage eller liknande.  
Om produktens värde försämrats, gör vi en särskild bedömning om den använda produkten kan säljas till en annan konsument. Vid en eventuell nedskrivning av värdet får du inte tillbaka hela summan.

Reklamationsrätt
Alla varor och paket som vi skickar är besiktigade. Skulle det ändå vara något fel på produkten vill vi att du omedelbart kontaktar med oss via mail, info@slojdfokus.se eller via telefon 08-12 144 144.
 
Slöjdfokus ansvarar och ersätter om det är något fel på varan eller om leveransen åsamkat skador. Skulle det vara något fel med varan när den levereras till dig eller ett fel som visar sig inom 6 månader, ber vi dig att kontakta oss för att reklamera varan. Slöjdfokus tar inte ansvar för fel som du har orsakat, till exempel om du inte har följt skötselanvisningar eller om du har vanvårdat varan. 
 
Slöjdfokus följer Konsumentköplagens (KKöpL) regler vid reklamationsärenden.
 
Upptäcker du en defekt på varan, ska du reklamera inom "skälig tid". Du kan reklamera genom att skicka ett mail till info@slojdfokus.se eller kontakta oss via telefon, 08-121 44 144. Beroende på situationen kommer du att få information om hur vi går vidare. 

Upplysning om möjlighet till klagomål
Du har möjlighet att klaga en vara som du har köpt av oss hos Allmänna reklamationsnämnden (ARN), Box 174, 101 23 Stockholm. Du kan framföra din klagan till ARN via http://www.arn.se/.
 
Du kan även vända dig till EU-Kommissionens online klagoportal när du vill göra en anmälan. Detta är särskilt relevant om du är en konsument som är bosatt i annat EU-land  än Sverige. Ditt ärende kan du sända till: http://ec.europa.eu/consumers/odr/. Om du sänder en anmälan skall du uppge vår mailadress: info@slojdfokus.se.

Senast uppdaterad 14 juni 2018.




 

Personuppgiftspolicy

Denna personuppgiftspolicy beskriver hur Slöjdfokus/Linå AB (vi, oss, vår) samlar, lagrar och behandlar information om dig. Denna personuppgiftspolicy gäller all personlig information vi samlar via slojdfokus.se, liksom den information du ger oss när du besöker slojdfokus.se eller kontakta oss via telefon eller mail.

Vid insamling, bearbetning och användning av dina personuppgifter följer vi alltid alla relevanta lagbestämmelser.

Den dataansvarige för insamling, bearbetning och användning av din personliga information på Slojdfokus.se är Linå A/S. Om du har frågor eller vill ha mer information, vänligen kontakta oss.

Företagsdata
Linå AB/Slöjdfokus, Sverige
SE 5569 5367 5701
Tel.: 08-12 144 144
Mail: info@slojdfokus.se

Slöjdfokus ägs och drivs av det danska företaget Linå A/S:

Linå A/S
Bergsoesvej 11
8600 Silkeborg
Danmark
Tlf.: +45 8680 2666
Mail: firma@linaa.dk
CVR-nr.: DK25790294

Insamling av personupplysningar
Beställning/acceptera ett erbjudanden
När du köper på Slojdfokus.se eller accepterar ett erbjudande för en eller flera av våra varor, samlar vi in ​​information om dig, dvs namn, postadress, leveransadress (om den skiljer sig från postadress), e-post, telefonnummer, eventuellt organisationsnummer, betalningsinformation och ditt köp.

Din kontaktinformation, till exempel namn och adress, måste vi ha för att kunna leverera din produkt du har köpt från oss och hantera eventuell retur/klagomål. Ditt e-postmeddelande kommer att samlas för att skicka en beställnings- och leveransbekräftelse. Ditt telefonnummer kommer att vara ditt kundnummer med oss ​​och kommer endast att användas om vi behöver kontakta dig när vi behandlar din beställning. När du betalar för din produkt registrerar vi ditt namn, dina kortuppgifter, din IP-adress och inköpsdatum. Denna information används och lagras endast för betalningsavveckling och uppfyllande av avtalet, samt för undersökning av bedrägerier med till exempel betalningskort, om så krävs.

Vi använder även din orderinformation för att uppfylla våra redovisningsskyldigheter enligt redovisningslagen. Enligt bokföringslagen är vi skyldiga att hålla denna information i minst 5 år.

Om du inte vill lämna de personuppgifter vi samlar för att genomföra ett köp, kommer du tyvärr inte att kunna köpa produkter från oss.

Cookies
När du besöker Slojdfokus.se (även kallad webbutik) spar vi automatiskt information om dig och din användning av webbutiken. Till exempel registrerar vi vilka söktermer du anger, din IP-adress och information om vilka undersidor du har besökt och hur länge. Dessutom samlar vi teknisk information om t.ex din webbläsare och ditt operativsystem. Detta gör vi för att optimera vår webbutik samt att göra riktad marknadsföring. Några av dessa uppgifter är också nödvändiga för att dra nytta av alla webbutikens funktioner. Vi använder cookies för att samla in dessa uppgifter. Klicka här för att läsa vår cookiespolicy.

Nyhetsbrev
När du registrerar dig för vårt nyhetsbrev spar vi ditt namn, email och registrerar dina intressen och låter oss skicka e-postmarknadsföring 1-3 gånger i månaden beroende på ditt val av intresseområden. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke och avanmäla dig från vårt nyhetsbrev genom att klicka på avanmälningslänken längst ner på nyhetsbrevet du fick eller genom att skicka ett mail till info@slojdfokus.se.

Bilder
I samband med events som hålls av Slojdfokus.se tas bilder (stämningsbilder). Bilderna kan ses på Slojdfokus.se, på vår Facebook-sida och i nyhetsbrev. Syftet är att visa stämningen av evenemanget och att använda bilderna för marknadsföring av liknande händelser.

Användande av databehandling
Den personinformation som du lämnar till oss betraktas som konfidentiell och behandlas med yttersta försiktighet. Vi lämna endast ut personlig information till utvalda affärspartners. Våra partners behandlar information konfidentiellt och under order från oss. Det används aldrig uppgifter för andra ändamål än vad vi har givit dem.

Vi lämnar data till tekniska partners, som genomför drift, utveckling och hosting av servrar och butik. Vi ger också uppgifter till partners för att skicka nyhetsbrev, förbättring av webbutik, marknadsföring och kommunikation via e-post och chatt-system. Dessutom behöver vi delge namn, adress, e-post och telefonnummer till transportföretag som ansvarar för leverans av din beställning.

Dina personuppgifter överförs eller säljs inte på annat sätt än till våra samarbetspartners, såvida det inte finns särskilda omständigheter, till exempel då det kräver leverans av data från en svensk myndighet enligt svensk lag eller en fullständig eller partiell försäljning av bolaget.
Vidareges din information i samband med verksamhetsförändringar, kommer det att vara i enlighet med den då gällande lagstiftning.

Nedan kan du se exempel på partners som bearbetar data på uppdrag av oss:
- Dandomain (webbutik och betalningssystem)
- MailChimp (nyhetsbrev)
- PostNord (rederi)
- Bring (rederi)
- Google (statistik och analys)
- Sotea (hosting)

Dina rättigheter
Inför lagen (rätt till åtkomst) du har rätt att kontakta oss för att ta reda på om vi håller information om dig och om så, vad syftet med denna information är, vem mottagarna av informationen är och var dessa informationer härstammar från.
Du kan kontakta oss skriftligen på info@slojdfokus.se eller per brev till vår adress. Om du skickar en insynsförfrågan måste du tillhandahålla dokumentation för att du ska kunna vara den personen. Vi kommer att svara på din förfrågan inom 4 veckor.

Om din personliga information är felaktig eller ofullständig kan du alltid få dem korrigerade/ ändrade (rätt till rättelse). Om du märker att det finns fel i den information vi har registrerat om dig, uppmanar vi dig att kontakta oss på info@slojdfokus.se så att informationen kan korrigeras/uppdateras.

I vissa fall kan du ta bort all eller viss personlig information (rätten att bli glömd), om du vill. I den mån din information behövs, till exempel för att vi ska kunna följa våra bokföringsskyldigheter, är vi inte skyldiga att ta bort din personliga information. Du kan alltid återkalla samtycket du har gett i samband med mottagandet av vårt nyhetsbrev. Återkallelsen kan alltid ske via en länk i nyhetsbrev (avbeställa nyhetsbrevet) eller genom att skicka ett mail till info@slojdfokus.se.

Du har alltid möjlighet att kontakta oss för att få dina personliga uppgifter i ett vanligt format och överföra (porting) dessa data till en annan registeransvarig.

Du har rätt att invända mot vår behandling av dina personuppgifter som vi samlar in i syfte att förbättra funktionerna i webbutiken, organisationen och viss direkt marknadsföring (rätt till invändning). I din skriftliga invändning måste du ange vilken behandling du invänder mot.

Du kan alltid klaga (rätten att klaga) över vår behandling av dina personuppgifter till Datainspektionen.

Radera personlig information
Information som du har lämnat till oss i samband med att prenumerera på vårt nyhetsbrev, raderas när du tar ut ditt samtycke (avanmälan av nyhetsbrev).

Den information du har lämnat till oss när du skickar din beställning (dvs. namn, adress, telefonnummer, e-post, e-post, etc.) och översikt av beställda varor) kommer att behållas i minst 5 år, enligt bokföringslagen riktlinjer.

Information som samlas in via Google om ditt beteende på och med Slojdfokus.se kommer automatiskt att raderas efter 38 månader.

Ändringar i personuppgiftspolicy
Vi har rätt att när som helst göra ändringar i vår integritetspolicy. Du kommer alltid att kunna hitta en uppdaterad version av personuppgifterna på Slojdfokus.se.

Senast uppdaterad 8 juni 2018




 

Cookiespolicy

Denna webbutik använder cookies, dvs när du besöker vår webbplats samlas information om dig, som sedan används för att anpassa och förbättra webbutiken innehåll och funktioner.

Om du inte vill att det ska samlas information, bör du ta bort dina cookies (läs här hur) och undvik att besöka vår webbshop.

Genom att fortsätta besöka webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Läs mer om vår användning av cookies nedan.

Företagsdata
Linå AB/Slöjdfokus, Sverige
SE 5569 5367 5701
Tel.: 08-12 144 144
Mail: info@slojdfokus.se

Slöjdfokus ägs och drivs av det danska företaget Linå A/S:

Linå A/S
Bergsoesvej 11
8600 Silkeborg
Danmark
Tlf.: +45 8680 2666
Mail: firma@linaa.dk
CVR-nr.: DK25790294

Vad är en cookie?
En cookie är en liten textfil/datafil - ett stycke kod - som en webbsida sparar på din dator, surfplatta eller smartphone när du besöker en webbsida. En cookie är inte ett program utan en passiv fil. Det kan till exempel samla inte information från din datorns hårddisk eller sprida virus och annan skadlig kod. En cookie används för att hålla reda på vad som händer under ditt besök på en webbsida och att känna igen din dator om den återkommer till webbsidan vid ett senare tillfälle.

Syftet med cookies i webbutiken
Cookies i webbutiken kan delas in i fyra kategorier: nödvändig, funktionell, statistisk och marknadsföring.

De nödvändiga kakorna hjälper till att göra webbutiken mer användbar. Det gör de genom att aktivera grundläggande funktioner som sidnavigering samt att ge tillgång till de säkra delarna i webbutiken. Utan dessa cookies kan webbutiken inte fungera korrekt.

Funktionella cookies säkerställer att webbutiken kan minnas information, som förändrar hur webbutiken ser ut eller beter sig, till exempel om du är en privatkund eller företag.

Statistiska kakor hjälper oss att förstå hur du interagerar med slojdfokus.se genom att samla och rapportera information om ditt beteende i webbutiken. Dessa cookies upptäcker också om du tidigare har besökt vår webbplats,vilken webbläsare du använder och liknande. Vi använder denna information för statisk såväl som att kontinuerligt optimera webbutiken.

Slojdfokus.se använder följande typer av cookies:

Session cookies
Session cookies krävs för att hålla en anslutning mellan din dator och vår webbsida. De används till exempel i samband med inköpskurvan - här är det sessionscookies som kommer ihåg vad du har lagt i varukorgen tills du går till kassan. Om du har inaktiverat cookies i din webbläsare kommer din kundvagn vara tom när du klickar på kassan. Sessionscookies tas bort igen när du stänger webbläsaren.

Persistent cookies
Persistent cookies lagras på din dator och används till att komma ihåg ett val du har gjort. Till exempel hjälper den här typen av cookies till att webbplatsen kommer ihåg din inmatade information och valda inställningar när du besöker webbsidan igen i framtiden. Detta resulterar i snabbare och bekvämare åtkomst, till exempel du behöver inte logga in igen.

Performance cookies (statistik)
Dessa cookies hjälper oss att förstå hur användarna interagerar med vår webbsida genom att samla in och rapportera information anonymt för användning i statistisk analys. Dessa cookies används till exempel för att räkna antalet besökare, för att se en lista över interna sökningar och för att visa vilka undersidor användarna oftast besöker. Performance cookies används bara för att förbättra webbplatsen och dess funktion.

Några av dessa cookies genereras av vår hemsida och kan endast ses av oss. Dessa cookies kan i begränsad utsträckning samla in data som kan tillskrivas den enskilda användaren. Andra performance cookies härrör från Google Analytics. Informationen - (trafikdata, inklusive din IP-adress) - som genereras av Google Analytics skickas till och lagras på Googles servrar i USA. Du kan välja bort cookies från Google Analytics här.

Så här tar du bort eller blockerar cookies
Du kan alltid blockera cookies på din dator genom att ändra inställningarna i din webbläsare. Var du än hittar inställningarna beror på vilken webbläsare du använder. Om du väljer att blockera cookies måste du vara medveten om att det finns många av webbplatsens funktioner och tjänster som du inte kan använda, eftersom de förutsätter att webbsidan ska komma ihåg de val du gör.

Cookies som du tidigare accepterat kan när som helst raderas från din dator. Du kan göra detta i datorns internetinställningar. Tillvägagångssätt beror på vilken webbläsare du använder.

Få hjälp att ta bort eller blockera cookies här.

Senast uppdaterad 8 juni 2018.