Din korg Stäng
Henter din inköpskorg...
Total 0,00 SEK
Köpevillkor

Innan du beställer varor hos os ber vi dig att du läser våra köpevillkor. Läs ochså vår personuppgiftspolicy och cookiespolicy.

- Vi förbehåller oss rätten att göra ändringar i sortiment och priser.
- Vi reserverar oss för utsålda och ej inkomna varor samt tryckfel.
- Du måste vara 18 år för att handla hos oss.

Företagsuppgifter
Slöjdfokus / Linå AB
Mail: info@slojdfokus.se
SE 5569 5367 5701

Slöjdfokus ägs och drivs av det danska företaget Linå A/S:

Linå A/S
Bergsoesvej 11
8600 Silkeborg
Danmark
Tlf.: +45 8680 2666
Mail: firma@linaa.dk
CVR-nr.: DK25790294

Beställning
Välj de produkter du vill köpa och lägg dem i varukorgen genom att klicka på "Lägg i varukorgen". Klicka på kundvagn i det övre högra hörnet för att se en sammanfattning av din varukorg - här kan du kontrollera innehållet i korgen och priset på varorna. Här har du också möjlighet att redigera din kundvagn eller gå tillbaka och fortsätta din shopping.
 
Observera att priserna i vår webbshop som standard är exklusive moms. Vill du se priser inklusive moms, klicka sedan på "Visa inkl. moms" längst upp på sidan.
 
Är du en privat kund kan du välja att betala med Visa, Visa Electron, MasterCard, Maestro eller Klarna. Skolor, institutioner och andra företag kan dessutom också betala mot faktura. Vid betalning mot faktura för skolor, offentligförvaltning, daghem och liknande verksamheter har vi 30 dagars betalningsvillkor. Företag behöver uppge organisationsnummer för köp.
 
När du har angett all nödvändig information på sidan, checka ut och accepterat våra villkor, klicka på "Slutför beställning" för att göra en beställning av dina varor.

Ditt köp ska vara på minst 125 kr inkl. moms innan vi behandlar din order.

Beställning via mail
Du kan beställa via e-post genom att skicka ett mail till info@slojdfokus.se. Beställningar via e-post kommer att behandlas så snart som möjligt.
 
Vid mailorders, behöver du kunna uppge artikelnummer på din önskade vara. 

Ditt köp ska vara på minst 250 kr inkl. moms innan vi behandlar din order.

Betalningsvillkor
Skolor, institutioner och företag har 30 dagar betalningsvillkor.

Konsument betalar direkt vid beställning via Klarna eller kontokort (ingen betalningsavgift).
 
Leveranskostnader
Privata order skickas med PostNord utan hemleverans.

De aktuella leveranskostnad - inkl. hantering, förpackning och transport - till Sverige är:

Utan hemleverans (leverans till serviceställe):
 
Vikt Pris exkl. moms Pris inkl. moms
0-10 kg 40,00 kr 50,00 kr
10-20 kg 120,00 kr 150,00 kr
20-50 kg 200,00 kr  250,00 kr
över 50 kg 400,00 kr  500,00 kr

Varor som skickas på lastpall, debiteras med längsta möjliga fraktpris. 
 
Din beställning skickas från vårt lager i Danmark. Vi skickar normalt din beställning inom 1-4 arbetsdagar från orderdatum. Träpaket kan ta 3-5 arbetsdagar innan leverans. Om din beställda vara inte finns i vårt lager, kontaktar vi dig omgående med ett nytt leveransdatum.

Priser
Som standard visas alla priser i webbutiken i Svenska kronor (SEK) och exklusive. 25% moms. Klicka på "Visa inkl. moms" för att se alla priser inklusive moms.

30 dagars ånger- och returrätt
När du handlar hos oss erbjuder vi dig 30 dagar att ångra och returnera, om du inte är nöjd med ditt köp. Din ångerfrist börjar löpa från den dag du tar mot din leverans. När flera varor beställts i en och samma order, men levereras individuellt, gäller ångerfrist från mottagandet av den sist levererade varan.

För att utnyttja ångerrätten ska du fylla i och returnera retursedlen tillsammans med den eller de önskade returnerade varan/orna, senast 30 dagar efter mottagandet av ditt paket. Du har fått retursedeln tillsammans med ditt paket.

Om du har frågor om din returnering är du välkommen att kontakta oss på info@slojdfokus.se. Kom ihåg att ha ditt beställnings- eller fakturanummer redo.

Om du ångrar ditt köp, och efter överenskommelse med oss på Slöjdfokus, returnerar du varorna till följande adress:
 
Slöjdfokus / Linå
Bergsoesvej 11
8600 Silkeborg
Danmark
 
Bifoga returformuläret, där du även skriver ditt ordernummer och ditt ärende (t.ex. annan produkt, pengar tillbaka).
 
När du returnerar varorna bör du se till att de är bra förpackade. Du är ansvarig för paketet tills vi mottagit leveransen till ovanstående adress. Spara därför postkvitto och de spårningsnummer du får av transportföretaget. Kostnader som uppstår i samband med att du returnerar, åligger dig som kund. 
 
OBS: Vi ser att du skickar varan så snart som möjligt efter att du meddelat oss och du skall returnera varan inom 14 dagar efter att du har ångrat dig. Vi tar inte emot paket som skickas via efterkrav. 

Återbetalning
När vi har tagit emot varan, kontrollerar vi den och återbetalar beloppet till samma konto som du använde när du betalade ditt köp. Om du till exempel betalade via Klarna, omvänds köpesumman på ditt Klarna-konto. 

Vänligen notera:
Du kan helt eller delvis förlora din köpesumma om produkten använts eller testats utöver vad som är möjligt i en fysisk butik.  
 
Värdet på produkten kan ha gått förlorade på grund av: 
  • Du har använt varan. 
  • Varan har blivit skadad, när du har haft ansvar för den. 
  • Du har hanterat varan på ett annat sätt än vad det var nödvändigt för kunna  avgöra vilken typ, kapacitet och funktion. 
  • Du har brutit varans plombering, original emballage eller liknande.  
Om produktens värde försämrats, gör vi en särskild bedömning om den använda produkten kan säljas till en annan konsument. Vid en eventuell nedskrivning av värdet får du inte tillbaka hela summan.

Reklamationsrätt
Alla varor och paket som vi skickar är besiktigade. Skulle det ändå vara något fel på produkten vill vi att du omedelbart kontaktar med oss via mail, info@slojdfokus.se.
 
Slöjdfokus ansvarar och ersätter om det är något fel på varan eller om leveransen åsamkat skador. Skulle det vara något fel med varan när den levereras till dig eller ett fel som visar sig inom 6 månader, ber vi dig att kontakta oss för att reklamera varan. Slöjdfokus tar inte ansvar för fel som du har orsakat, till exempel om du inte har följt skötselanvisningar eller om du har vanvårdat varan. 
 
Slöjdfokus följer Konsumentköplagens (KKöpL) regler vid reklamationsärenden.
 
Upptäcker du en defekt på varan, ska du reklamera inom "skälig tid". Du kan reklamera genom att skicka ett mail till info@slojdfokus.se. Beroende på situationen kommer du att få information om hur vi går vidare. 

Upplysning om möjlighet till klagomål
Du har möjlighet att klaga en vara som du har köpt av oss hos Allmänna reklamationsnämnden (ARN), Box 174, 101 23 Stockholm. Du kan framföra din klagan till ARN via https://www.arn.se/.
 
Du kan även vända dig till EU-Kommissionens online klagoportal när du vill göra en anmälan. Detta är särskilt relevant om du är en konsument som är bosatt i annat EU-land  än Sverige. Ditt ärende kan du sända till: https://ec.europa.eu/consumers/odr/. Om du sänder en anmälan skall du uppge vår mailadress: info@slojdfokus.se.

Senast uppdaterad 26 augusti 2020.



 

Personuppgiftspolicy

Denna personuppgiftspolicy beskriver hur Slöjdfokus/Linå AB (vi, oss, vår) samlar, lagrar och behandlar information om dig. Denna personuppgiftspolicy gäller all personlig information vi samlar via slojdfokus.se, liksom den information du ger oss när du besöker slojdfokus.se eller kontakta oss via telefon eller mail.

Vid insamling, bearbetning och användning av dina personuppgifter följer vi alltid alla relevanta lagbestämmelser.

Den dataansvarige för insamling, bearbetning och användning av din personliga information på Slojdfokus.se är Linå A/S. Om du har frågor eller vill ha mer information, vänligen kontakta oss.

Företagsdata
Linå AB/Slöjdfokus, Sverige
SE 5569 5367 5701
Mail: info@slojdfokus.se

Slöjdfokus ägs och drivs av det danska företaget Linå A/S:

Linå A/S
Bergsoesvej 11
8600 Silkeborg
Danmark
Tlf.: +45 8680 2666
Mail: firma@linaa.dk
CVR-nr.: DK25790294

Insamling av personupplysningar

Beställning/acceptera ett erbjudanden
När du köper på Slojdfokus.se eller accepterar ett erbjudande för en eller flera av våra varor, samlar vi in ​​information om dig, dvs namn, postadress, leveransadress (om den skiljer sig från postadress), e-post, telefonnummer, eventuellt organisationsnummer, betalningsinformation och ditt köp.

Din kontaktinformation, till exempel namn och adress, måste vi ha för att kunna leverera din produkt du har köpt från oss och hantera eventuell retur/klagomål. Ditt e-postmeddelande kommer att samlas för att skicka en beställnings- och leveransbekräftelse. Ditt telefonnummer kommer att vara ditt kundnummer med oss ​​och kommer endast att användas om vi behöver kontakta dig när vi behandlar din beställning. När du betalar för din produkt registrerar vi ditt namn, dina kortuppgifter, din IP-adress och inköpsdatum. Denna information används och lagras endast för betalningsavveckling och uppfyllande av avtalet, samt för undersökning av bedrägerier med till exempel betalningskort, om så krävs.

Vi använder även din orderinformation för att uppfylla våra redovisningsskyldigheter enligt redovisningslagen. Enligt bokföringslagen är vi skyldiga att hålla denna information i minst 5 år.

Om du inte vill lämna de personuppgifter vi samlar för att genomföra ett köp, kommer du tyvärr inte att kunna köpa produkter från oss.

Cookies
När du besöker Slojdfokus.se (även kallad webbutik) spar vi automatiskt information om dig och din användning av webbutiken. Till exempel registrerar vi vilka söktermer du anger, din IP-adress och information om vilka undersidor du har besökt och hur länge. Dessutom samlar vi teknisk information om t.ex din webbläsare och ditt operativsystem. Detta gör vi för att optimera vår webbutik samt att göra riktad marknadsföring. Några av dessa uppgifter är också nödvändiga för att dra nytta av alla webbutikens funktioner. Vi använder cookies för att samla in dessa uppgifter. Klicka här för att läsa vår cookiespolicy.

Nyhetsbrev
När du registrerar dig för vårt nyhetsbrev spar vi  ditt namn och din e-postadress. Vi registrerar också om du vill ta emot nyhetsbrevet som lärare och/eller privatperson samt dina intresseområden.

Vi behandlar din uppgifter för marknadsföringsändamål och använder din registrerade information för att skicka dig relevant och riktad marknadsföring. Din köp- och besökshistorik på Slojdfokus.se kommer att används för att kunna informera dig om andra produkter och för att ge dig möjlighet att åter köpa tidigare köpta produkter samt relaterade varor baserat på dina tidigare köp eller de produktsidor du har besökt på vår webbplats. Syftet är att kunna hantera ditt medlemskap där vi kan tillhandahållna erbjudanden och förmåner för produkter som är rätt för dig och kvarhålla ditt intresse för att få skicka nyhetsbrev och annan riktad marknadsföring.

Du kan när som helst ta tillbaka ditt samtycke och avsluta prenumerationen på vårt nyhetsbrev genom att klicka på länken längst ner i det nyhetsbrev du har fått eller genom att skicka ett e-postmeddelande till oss på info@slojdfokus.se.

Bilder
I samband med events som hålls av Slojdfokus.se tas bilder (stämningsbilder). Bilderna kan ses på Slojdfokus.se, på vår Facebook-sida och i nyhetsbrev. Syftet är att visa stämningen av evenemanget och att använda bilderna för marknadsföring av liknande händelser.

Användande av databehandling
Den personinformation som du lämnar till oss betraktas som konfidentiell och behandlas med yttersta försiktighet. Vi lämna endast ut personlig information till utvalda affärspartners. Våra partners behandlar information konfidentiellt och under order från oss. Det används aldrig uppgifter för andra ändamål än vad vi har givit dem.

Vi lämnar data till tekniska partners, som genomför drift, utveckling och hosting av servrar och butik. Vi ger också uppgifter till partners för att skicka nyhetsbrev, förbättring av webbutik, marknadsföring och kommunikation via e-post och chatt-system. Dessutom behöver vi delge namn, adress, e-post och telefonnummer till transportföretag som ansvarar för leverans av din beställning.

Dina personuppgifter överförs eller säljs inte på annat sätt än till våra samarbetspartners, såvida det inte finns särskilda omständigheter, till exempel då det kräver leverans av data från en svensk myndighet enligt svensk lag eller en fullständig eller partiell försäljning av bolaget.
Vidareges din information i samband med verksamhetsförändringar, kommer det att vara i enlighet med den då gällande lagstiftning.

Nedan kan du se exempel på partners som bearbetar data på uppdrag av oss:
- DanDomain (webbutik)
- OnPay (betalningssystem)
- Klarna (betalningssystem)
- Lyngsøe EDB (hosting)
- PostNord (rederi)
- Geodis (rederi)
- HelloRetail ("personlig" online shopping)
- MailChimp (nyhetsbrev)
- HeyLoyalty (nyhetsbrev/e-postmarknadsföring) 
- Google (statistik och marknadsföring)
- Facebook (statistik och marknadsföring)

Tre av våra samarbetspartners är etablerade i USA. De garanterar att överföring av information till USA är säkrad genom dataprocessorns certifiering inom EU-USA. Privacy Shield, jfr. EU-typ av dataförordning Artikel. 45:e

Kopior av certifiering finns här:
MailChimp - Klicka här
Google - Klicka här
Facebook - Klicka här

Dina rättigheter
Inför lagen (rätt till åtkomst) du har rätt att kontakta oss för att ta reda på om vi håller information om dig och om så, vad syftet med denna information är, vem mottagarna av informationen är och var dessa informationer härstammar från.
Du kan kontakta oss skriftligen på info@slojdfokus.se eller per brev till vår adress. Om du skickar en insynsförfrågan måste du tillhandahålla dokumentation för att du ska kunna vara den personen. Vi kommer att svara på din förfrågan inom 4 veckor.

Om din personliga information är felaktig eller ofullständig kan du alltid få dem korrigerade/ ändrade (rätt till rättelse). Om du märker att det finns fel i den information vi har registrerat om dig, uppmanar vi dig att kontakta oss på info@slojdfokus.se så att informationen kan korrigeras/uppdateras.

I vissa fall kan du ta bort all eller viss personlig information (rätten att bli glömd), om du vill. I den mån din information behövs, till exempel för att vi ska kunna följa våra bokföringsskyldigheter, är vi inte skyldiga att ta bort din personliga information. Du kan alltid återkalla samtycket du har gett i samband med mottagandet av vårt nyhetsbrev. Återkallelsen kan alltid ske via en länk i nyhetsbrev (avbeställa nyhetsbrevet) eller genom att skicka ett mail till info@slojdfokus.se.

Du har alltid möjlighet att kontakta oss för att få dina personliga uppgifter i ett vanligt format och överföra (porting) dessa data till en annan registeransvarig.

Du har rätt att invända mot vår behandling av dina personuppgifter som vi samlar in i syfte att förbättra funktionerna i webbutiken, organisationen och viss direkt marknadsföring (rätt till invändning). I din skriftliga invändning måste du ange vilken behandling du invänder mot.

Du kan alltid klaga (rätten att klaga) över vår behandling av dina personuppgifter till Datainspektionen.

Radera personlig information
Information som du har lämnat till oss i samband med att prenumerera på vårt nyhetsbrev, raderas när du tar ut ditt samtycke (avanmälan av nyhetsbrev).

Den information du har lämnat till oss när du skickar din beställning (dvs. namn, adress, telefonnummer, e-post, e-post, etc.) och översikt av beställda varor) kommer att behållas i minst 5 år, enligt bokföringslagen riktlinjer.

Information som samlas in via Google om ditt beteende på och med Slojdfokus.se kommer automatiskt att raderas efter 38 månader.

Ändringar i personuppgiftspolicy
Vi har rätt att när som helst göra ändringar i vår integritetspolicy. Du kommer alltid att kunna hitta en uppdaterad version av personuppgifterna på Slojdfokus.se.

Senast uppdaterad 26 augusti 2020




 

Cookiespolicy

Denna webbutik använder cookies, dvs när du besöker vår webbplats samlas information om dig, som sedan används för att anpassa och förbättra webbutiken innehåll och funktioner. Läs mer om vår användning av cookies nedan.

Om du inte vill att det ska samlas information, bör du ta bort dina cookies (läs här hur) och undvik att besöka vår webbshop.

Företagsdata
Linå AB/Slöjdfokus, Sverige
SE 5569 5367 5701
Mail: info@slojdfokus.se

Slöjdfokus ägs och drivs av det danska företaget Linå A/S:

Linå A/S
Bergsoesvej 11
8600 Silkeborg
Danmark
Tlf.: +45 8680 2666
Mail: firma@linaa.dk
CVR-nr.: DK25790294

Vad är en cookie?
En cookie är en liten textfil/datafil - ett stycke kod - som en webbsida sparar på din dator, surfplatta eller smartphone när du besöker en webbsida. En cookie är inte ett program utan en passiv fil. Det kan till exempel samla inte information från din datorns hårddisk eller sprida virus och annan skadlig kod. En cookie används för att hålla reda på vad som händer under ditt besök på en webbsida och att känna igen din dator om den återkommer till webbsidan vid ett senare tillfälle.

Syftet med cookies på webbplatsen
Många funktioner på webbplatsen beror på att en cookie placeras när en användare besöker en webbplats, så först och främst ställer vi in ​​cookies för att ha en funktionell webbplats. Dessutom använder vi både cookies första part och tredje part för att förbättra användarupplevelsen på vår webbplats och för att erbjuda relevant marknadsföring. När en tredje parts cookie är inställd betyder det att vi har tillåtit en tredje part, t.ex Facebook, Google Analytics eller liknande för att placera en cookie i din webbläsare när du besöker vår webbplats. På vår webbplats använder vi följande typer av cookies.

Nödvändigt/Tekniskt 
Nödvändiga cookies säkerställer att webbplatsen är användbar. De gör det genom att aktivera grundläggande funktioner, till exempel sidnavigering, och de ger åtkomst till de säkrade områdena på webbplatsen. Utan dessa cookies skulle webbplatsen inte fungera korrekt. Som namnet antyder har de endast teknisk betydelse och därmed ingen inverkan på din integritet, eftersom de inte registrerar det du letar efter på andra webbplatser.

Funktion
Funktionella cookies används för att komma ihåg dina användarinställningar genom att komma ihåg de val och inställningar du gör på webbplatsen, t.ex. om du vill se priserna med eller utan moms.

Statistisk 
Statistikcookies hjälper oss att förstå hur du interagerar på slojdfokus.se genom att samla in och rapportera information om ditt beteende på webbplatsen. Dessa cookies registrerar också om du har besökt vår webbplats tidigare och vilken webbläsare du använder osv. Vi använder denna information för statistik och för att kontinuerligt optimera webbplatsen.

Marknadsföring 
Marknadsföringscookies samlar in information/data genom att följa dig på de enskilda webbsidorna och "spela in" de digitala fotavtryck du anger. Informationen som samlas in används för att skapa en översikt över dina intressen, vanor och aktiviteter för att visa relevanta annonser för saker du tidigare har visat intresse för. På det sättet får du mer riktat innehåll, till exempel artiklar och annonser.

Marknadsföringscookies finns på slojdfokus.se av tredje parter som kan kategoriseras under marknadsföringspartners, annonsnätverk och sociala medier (som Google, Facebook och YouTube). Tredje parter fungerar som mellanhänder för att visa dig vårt innehåll som meddelanden, erbjudanden och annonser. Dessa cookies samlar anonym data som inte kan återkoppla till din identitet. Observera dock att om du är inloggad på en tjänst från en av dessa tredje parter under ditt besök på vår webbplats, kommer tredje part att kunna tilldela teknisk information till din profil. Behandlingen av dessa uppgifter är föremål för tredje parts datapolicy.

Google - Dessa cookies samlar in data om ditt beteende (trafikdata, inklusive din IP-adress) på vår webbplats. Denna information används för vår statistik i Google Analytics och i samband med vår marknadsföring via Google Ads. Observera att vi har aktiverat Google Signals. Detta innebär att Google Analytics jämför besökarinformationen som samlas in på vår webbplats med Google-information från användare med Google-konton, som är inloggade och samtycker till annonsanpassning. Till exempel kan denna Google-information vara din sökhistorik, din YouTube-historik eller data från andra webbplatser med Google Signals. Du kan ta bort dina Google-data via Min aktivitet/My activity.

Data som genereras av Google Analytics skickas till och lagras på Googles servrar i USA. Du kan inaktivera cookies från Google Analytics här

Facebook - Dessa cookies samlar in data om ditt beteende på vår webbplats och jämför dem med din profil på Facebook och/eller Instagram (ägs av Facebook) om du är inloggad på ditt Facebook-konto när du besöker vår webbplats. Denna information hjälper oss att optimera vår marknadsföring på Facebook. Vi har bara tillgång till en helt anonymiserad statistik och kan inte tilldela data till den enskilda användaren. 

Oklassificerade cookies
Vi håller på att klassificera oklassificerade cookies tillsammans med leverantörerna av enskilda cookies.

Ôversikt över cookies


Så här tar du bort eller blockerar cookies
Du kan alltid blockera cookies på din dator genom att ändra inställningarna i din webbläsare. Var du än hittar inställningarna beror på vilken webbläsare du använder. Om du väljer att blockera cookies måste du vara medveten om att det finns många av webbplatsens funktioner och tjänster som du inte kan använda, eftersom de förutsätter att webbsidan ska komma ihåg de val du gör.

Du har alltid möjlighet att dra tillbaka ditt samtycke till cookies genom att klicka här.

Cookies som du tidigare accepterat kan när som helst raderas från din dator. Du kan göra detta i datorns internetinställningar. Tillvägagångssätt beror på vilken webbläsare du använder. Få hjälp att ta bort eller blockera cookies här.

Senast uppdaterad 7 september 2020.